Inspirationen till dessa biffar kommer från detta recept.
Men jag gör köttfärssmeten på älgfärs i stället för kalvfärs. I övrigt på mitt på mitt vanliga sätt med lite mer grädde, pofibrer och lite fiberhusk. Receptet nedan beskriver hur jag gjorde.
- 500 g älgfärs
- 75 g finhackad lök 5 g kh
- 1 ägg
- 70 g grädde 2 g kh
- 140 g ädelost, grovt riven (el hälften ädelost och hälften parmesan) 2 g kh
- 2 msk kalvfond 3 g kh
- 2 tsk dijonsenap 1 g kh
- 3 msk pofibrer 1 g kh
- 1 tsk fiberhusk
- ca 1 dl hackad bladpersilja
- 1 tsk nymald svartpeppar 2 g kh
- 1 tsk salt
TOTALT 16 gram kolhydrater. Det blev 8 biffar alltså 2 gram kolhydrater per biff.
- Finhacka löken och stek den.
- Blanda alla ingredienser utom färsen i matberedaren
- Blanda sedan ner färsen och blanda en mycket kort stund
- Stek i smör tills de fått fin färg.
Serverades med frysta wokgrönsaker plus några skivade champinjoner och en rödlök i klyftor.