Ädelostbiffar

Inspirationen till dessa biffar kommer från detta recept.

Men jag gör köttfärssmeten på älgfärs i stället för kalvfärs. I övrigt på mitt på mitt vanliga sätt med lite mer grädde, pofibrer och lite fiberhusk. Receptet nedan beskriver hur jag gjorde.

  • 500 g älgfärs
  • 75 g finhackad lök 5 g kh
  • 1 ägg
  • 70 g grädde 2 g kh
  • 140 g ädelost, grovt riven (el hälften ädelost och hälften parmesan) 2 g kh
  • 2 msk kalvfond 3 g kh
  • 2 tsk dijonsenap 1 g kh
  • 3 msk pofibrer 1 g kh
  • 1 tsk fiberhusk 
  • ca 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk nymald svartpeppar 2 g kh
  • 1 tsk salt

TOTALT 16 gram kolhydrater. Det blev 8 biffar alltså 2 gram kolhydrater per biff.

  1. Finhacka löken och stek den.
  2. Blanda alla ingredienser utom färsen i matberedaren
  3. Blanda sedan ner färsen och blanda en mycket kort stund
  4. Stek i smör tills de fått fin färg.

Serverades med frysta wokgrönsaker plus några skivade champinjoner och en rödlök i klyftor.

Lämna en kommentar

Under Huvudrätt, Kött, Köttfärs, Recept

Lämna en kommentar